Joulukalenteri 2024

Lataa tältä sivulta ohjeet ja tiedostot jouluaskarteluun.

Joulu Ballerinat

Joulu Ballerinat

Joululinnut

Joululinnut

Pakettikortit

pakettikortit

Lahjakortti

lahjakortti

Kanelikeksit

kanelikeksit

Ainekset:

250 g margariinia

1 kananmuna

1 ½ tl soodaa

150 g sokeria

1 ½ tl kanelia

375 g vehnäjauhoja

Koristeluun kanelia ja sokeria

Valmistus:

  1. Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella
  2. Lisää kananmuna ja kaneli
  3. Sekoita sooda jauhoihin ja vatkaa jauhot taikinaan erissä
  4. Kaada taikina leivinpaperille ja kääri pötköksi
  5. Leikkaa taikinapötköstä ohuita keksejä ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Voit myös kaulita taikinan ja leikata muoteilla pikkuleipiä. Mikäli kaulitset taikinaa, annan sen viilentyä jääkaapissa ennen kaulitsemista ja käytä apuna vehnäjauhoja.
  1. Ripottele pikkuleipien pinnalle kaneli-sokeriseosta ennen paistoa
  2. Paista 180 asteessa vaalean ruskeiksi

Purkkien kansipaperit

Lataa purkkien kansipaperit mustavalkoisena tai värillisenä.

Mustavalkoinen

Värillinen

Pahvirasia

Lataa alta pahvirasian kokoamisohje sekä kaava. Kaavan voit printata A4 tai A3 koossa, riippuen käyttämästäsi printteristä. Rasian koko molemmissa sama.

Ohje

A4 kaava 

A3 kaava

Koiran lelu

koiran lelu

Lataa tästä ohje koiran lelun valmistukseen. 

Alta voit katsoa myös ohjevideon.

Karpalo-valkosuklaakeksit

Karpalo-valkosuklaakeksit

Ainekset:

¾ kuppia (170 g) voi

¾ kuppia (150 g) fariinisokeria

¼ kuppia (50 g) sokeria

1 kananmuna

2 tl vaniljaesanssia

2 kuppia (250 g) vehnäjauhoja

2 tl maissitärkkelystä/perunajauho

1 til soodaa

½ tl suolaa

¾ kuppia (135 g) valkosuklaapaloja

¾ kuppia (105 g) kuivattuja karpaloita

Valmistus:

  1. Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinnen voi ja sokerit hyvin yhteen
  2. Sekoita kananmuna ja vanhiljaesanssi voi-sokeriseokseen
  3. Sekoita kuivat aineet yhteen erillisessä kulhossa
  4. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan. Vatkaa hyvin
  5. Paloittele valkosuklaa veitsellä pieniksi
  6. Lisää valkosuklaa ja karpalot taikinaan
  7. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin 2 tunniksi
  8. Ota taikina jääkaapista. Ota takinaa noin ruokalusikallinen kerralla, muotoile palloksi ja litistele pyöreäksi keksiksi. Taikina ei juurikaan leviä paistettaessa
  9. Paista 160 asteessa noin 10 min. Keksit saavat jäädä pehmeiksi

Vinkki: Kokeile karpaloiden ja valkosuklaan sijaan M&M-karkkeja, suklaahippuja tai pähkinöitä.

Tuotelaput kekseille

Tuotelaput

Lataa alta tuotelaput kekseille. Pakkaa keksit muovi/sellofaanipussiin ja nido taitettu lappu pussin suuhun. Yhdessä A4 printissä on lappu neljään keksipussiin.

Karpalo-valkosuklaakeksit

Suklaakarkkikeksit (M&M’s)